Честит рожден ден, Денис Ризов

Честит рожден ден, Денис Ризов
23 Януари 2017

Даниел Деянов Ризов, по-известен като Денис Ризов, е български музикант и продуцент, роден на 23 януари 1964 година и днес става на 53 години.

Той е бас китарист и един от създателите на рокгрупа „Ахат“. Годините от 1986 до 1989-а са много силни за „Ахат”. По 250 дни в годината са на турне. През 88-89-а имат над 500 концерта в Корея, Чехия, Сърбия, Русия и къде ли не.

През 1990-а година в България става невъзможно да свирят и се налага да отидат да работят в Холандия. Там „Ахат” са уикенд група. Свирят по клубове, но в някои клубове публиката е от над 7 000 души.

Бизнесът му се отдава. Три пъти става дистрибутор на годината на конфитюр в САЩ.

Заедно с Иван Амебата и Фънки основат „София Мюзик Ентърпрайсис“ през 1991 година. По-късно и компанията „Хърбър Айлънд Рекърдс“. Понастоящем е телевизионен и музикален продуцент.

През 2011-та година стартира вечерното шоу „Денис и приятели“, на което той е водещ и продуцент. Късното шоу дебютира 18 април по БНТ 1, излъчва се в ефира на Националната телевизия два сезона, но за съжаление не продължава до днес.

В момента Денис е продуцент на предаването "Търси се..." по bTV.

Женен е за телевизионната водеща Наталия Симеонова, с която са разделени, но не разведени. Поддържат приятелски взаимоотношения и заедно се грижат за дъщеря си, Виктория.

Животът му е раздвоен между България и Америка. Голяма част от годината е във Флорида, но често пътува и прекарва достатъчно време и в България.

Обича американски футбол. Страшен фен е на Tampa Bay Buccaneers.

Човекът, който с най-лека ръка умее да сбъдва мечти и да им се радва! Човекът символ на свободата! Неподражаем и различен!

Честит рожден ден на Денис Ризов!

Тагове: рожден ден

Прочетете още