Честит рожден ден, Jon Bon Jovi

Честит рожден ден, Jon Bon Jovi
Снимка: lydia-jovigirl
2 Март 2017

Честит рожден ден на рок иконата Джон Бон Джоуви. Той разчупва стереотипа за шеметния живот от типа „секс, наркотици и рокендрол“. Той е покорител на женските сърца, но отдаден на семейството, баща на четири деца. Това е мегазвездата на рока Джон Бон Джоуви. Роден е на 2 март 1962-ра година в Ню Джърси и днес празнува своя 55-ти рожден ден.

Снимка: loopyloujovi

Всички знаем, че е основател и вокалист на групата Bon Jovi, но ето как започва всичко… Бон Джоуви прекарва по-голямата част от детството си, занимавайки се с музика. Свири в няколко групи заедно с приятели. На 13 години формира първата си група Raze. Когато е на 16 години вече свири в различни клубове. Не след дълго се запознава с клавириста Дейвид Брайън, с който свирят в групата Atlantic City Expressway.

През лятото на 1982 г. Джон получава работа в звукозаписното студио Power Station Studios в Манхатън. Там той успява да запише няколко демо касети, които изпраща на звукозаписни компании, но не постига успех.

Снимка: loopyloujovi

През 1983 г. местно радио обявява конкурс за групи, които нямат звукозаписен договор. Там Бон Джоуви се явява с музиканти от студиото и го печели с песента "Runaway", написана от него през 1980 г.

"Runaway" се превръща в хит и оглавява множество класации през 1983 г. Тогава Джон се свързва с Ричи Самбора, Дейвид Брайън, Тико Торес и Алек Джон Съч и формират бандата Bon Jovi. През март 1983 г. групата официално се събира ("рожденият ден" на бандата е 14.03.1983 година).

Дебютният им албум - "Bon Jovi" излиза в САЩ през януари 1984 г. След като става златен, е издаден и във Великобритания. Това е само началото. Успехите съпътстват и него и бандата непрестанно.

Снимка: lydia-jovigirl

Жени се за ученическата си любов - Доротеа Хърли през 1989 г. в Graceland Chapel в Лас Вегас и са заедно и до днес. Имат четири деца - една дъщеря - Стефани и трима сина – Джеси Джеймс, Джейкъб и Ромео Джон.

Снимка: jovilyfe

Има записани два солови албума "Blaze of glory" (1990 г.) and "Destination anywhere" (1997 г.) и продадени над 90 милиона албума с групата Bon Jovi.

На второ място, след Мадона, в класацията на Billboard за "Най-богатите музиканти в света за 2009 г." с внушителното състояние от 7 177 766 долара.

1989: American Music Award за най-добра поп рок банда – награда за него и групата.

1990: Golden Globe за най-добра песен - "Blaze of Glory"

1991: MTV Michael Jackson Video Vanguard Award

2001: "Доктор Хонорис Кауза" от "Monmouth University", Ню Джърси за успеха му в областта на развлекателния бизнес и хуманитарната му дейност.

През 2010 г. Bon Jovi са обявени за бандата с най-печелившо световно турне за годината.

Освен музикант, Джон Бон Джоуви е и актьор. Има няколко филмови роли - "Moonlight and Valentino", "The Leading Man", "Destination Anywhere", "Homegrown", "Little City", "No Looking Back", "Row Your Boat", "U-571", както и няколко епизодични роли в ТВ сериалите "Сексът и градът и "Али Макбийл". Притежава и отбор по американски футбол — Филаделфия Соул, заедно с Ричи Самбора. На 9 май 2009 г. Джон е въведен в Залата на славата на Ню Джърси. На 18 юни 2009 г., заедно със Самбора е въведен в Залата на славата на авторите на песни.

Тагове: рожден ден

Прочетете още