Випуск 2021 в Залата на славата на рокендрола

Випуск 2021 в Залата на славата на рокендрола
13 Май 2021

Стана ясен тазгодишният "клас" от музиканти и групи, които ще бъдат въведени в американската Rock & Roll Hall of Fame и те са:

► Tina Turner
► Carole King
► The Go-Go’s
► JAY-Z
► Foo Fighters
► Todd Rundgren

Включвайки Foo Fighters в тази култова общност, фронтменът Dave Grohl ще бъде вписван в Залата на славата на рокендрола за втори път – той е там, разбира се като член на Nirvana. Tina Turner и Carole King също за втори път ще бъдат въведени. Tina присъства в "Залата" като част от дуото Ike & Tina Turner, а King фигурира с тандема автори на песни Goffin/King. Освен това, LL Cool J, Billy Preston и Randy Rhoads ще получат признанието Musical Excellence. Kraftwerk, Gil Scott Heron и Charley Patton пък ще бъдат отличени с Early Influence Award, а специалната награда на името на Ahmet Ertegun за приноса му в музиката ще получи основателят на Sussex Records, Clarence Avant. За съжаление, легендарните Iron Maiden и този път не са сред финалистите, въпреки, че вотът на феновете ги вкара в Топ 5!

Церемонията по въвеждането на Випуск 2021 ще се състои на 30 октомври в Кливланд, Охайо.

Припомняме, през 2020-а година в Rock & Roll Hall of Fame бяха включени Depeche Mode, Nine Inch Nails, The Doobie Brothers и T. Rex, както и покойните Whitney Houston и The Notorious B.I.G.!

Прочетете още