U2 се завръщат на сцената - Oбявиха серия концерти в Лас Вегас без Larry Mullen Jr.

U2 се завръщат на сцената - Oбявиха серия концерти в Лас Вегас без Larry Mullen Jr.
15 Февруари 2023

U2 се завръщат на концертната сцена тази есен за първи път от 2019 насам, за да открият новопостроената арена MSG Sphere в Лас Вегас със 17 500 седящи места, но без един от оригиналния състав. Барабанистът Larry Mullen Jr. има здравословни проблеми и няма да може да е със съмишлениците си по време на серията от изяви, а на неговото място зад ударните ще е Bram van den Berg от нидерландската банда Krezip.

Със заглавие „The U2: UV Achtung Baby Live At The Sphere“, както се подразбира, концертите ще бъдат фокусирани върху албума им „Achtung Baby“ от 1991-ва.

„Трябва да се върнем на сцената и да видим отново лицата на нашите фенове. Ние сме правилната група, Achtung Baby правилният албум и Sphere правилното място, за да изведем изживяването на живо на следващото ниво.“, заявиха от групата.

А Edge сподели, че е впечатлен от високото ниво на техническото оборудване в залата (озвучителната система и голяма 4D видео стена, която я обгръща): „Всички се замислихме и решихме, че ще бъде лудост да не приемем поканата“.

Прочетете още