U2 с поглед към миналото в новия албум "Songs Of Surrender"

U2 с поглед към миналото в новия албум
17 Март 2023

Четиридесет години след дебюта си, U2 продължават да разширяват границите на своята музика. Днес, 17-ти март, е премиерата на дългоочаквания им албум, озаглавен "Songs Of Surrender". Тричасовата колекция е продуцирана от китариста The Edge и обединява преработки на 40 от златните хитове на ирландските музиканти, сред които "With Or Without You", "One", "Beautiful Day", "Sunday Bloody Sunday" и "Invisible". За фокус сингъл бандата е избрала парчето "Invisible", което по-рано днес се появи и с визуализация в YouTube канала на U2.

"Songs Of Surrender" излиза на музикалния пазар в 4 части (2CD) като всяка една от тях носи името на член от групата - The Edge, Larry, Adam и Bono.

"Повече от просто акустичен албум с най-големите хитове. Най-новият проект на групата е уникално откровен и емоционално резониращ." - ROLLING STONE

Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

По повод излизането на "Songs Of Surrender", звукозаписните компания Island Records и Interscope се обединиха около единствен по рода си проект, U2SOS40, в рамките на който 40 творци от целия свят създадават 60-секундно видео съдържание, озвучено от песните на U2. Целта на U2SOS40 е реализирането на 40 нови визуални интерпретации с музиката на групата. Сред 40-те истории са и тези на родената в Индия, Tanima Mehrotra, която документира своя местен скейт екип в Мексико сити и "въплъщава свободата, която идва с младежкото любопитство", на режисьора и оператора от Нова Зеландия, Ben Elias, чийто филм е "разходка из Аотеароа с участието на моите баба и дядо", и на Yanya Yatsuk, американски фотограф, живеещ в Украйна, който "разказва историята на любовта". През следващите седмици всяко произведение ще бъде споделено от самите артисти в социалните им мрежи с хаштага #U2SOS40. Гледайте всички филми, пуснати до момента, ТУК.

С премиерата на албума излиза и едночасовото интервю на Zane Lowe с Apple Music, както и първото в историята на музикалната поредица NPR Tiny Desk участие на Bono и The Edge. Миналия месец двамата също посетиха и легендарното студио Maida Vale на BBC, където изпълниха три песни ("Vertigo", "One" и кавър на "SOS" на ABBA) за Piano Room на Radio 2 под акомпанимента на Концертния оркестър на BBC.

Друг важен момент за U2 днес е и дебютът на продукцията "Bono & The Edge: A Sort Of Homecoming, with Dave Letterman", която ще бъде представена по Disney+. Филмът, режисиран от носителя на Оскар, Morgan Neville, улавя първото посещение на Dave Letterman в родния град на Bono и The Edge, Дъблин. Dave, Bono и The Edge разказват за своя път като музиканти и приятели, а за финал зрителите ще могат да се насладят на специално концертно изпълнение от легендарните музиканти.

Прочетете още