Сър Антъни Хопкинс пише мемоари

Сър Антъни Хопкинс пише мемоари
24 Януари 2024

Великият Сър Антъни Хопкинс - актьорът, който чрез ненадминатите си превъплъщения в различни образи е влизал във всеки дом навярно десетки пъти, съвсем скоро ще зарадва своите фенове с автобиография. Той сподели в интервю за списание People, че в момента пише собствената си история, като не разчита на външен автор или редактор и, че процесът е леко странен, но все пак интересен и ползотворен. За негово щастие, паметта му все още е свежа и не му изневерява. 

"Осъзнах, че съм благословен с едно нещо. Може би това е актьорският ми мозък. Имам страхотна памет. Помня дати години назад", казва носителят на множество награди, включително "Оскар".

86-годишният актьор работи върху своята биография, а съпругата му Стела, с която са заедно повече от 20 години, също се е захванала да разказва историята му – този път под формата на документален филм. Антъни Хопкинс споделя, че любимата му има картбланш да покаже абсолютно всичко, което иска. Признава, че не знае как върви проектът и колко е напреднала тя. 

"Не знам. Не я питам. Това си е доста голяма история. Не знам и кога ще излезе на екран", казва той и добавя, че Стела е направила специално интервю с колежката му от "Мълчанието на агнетата" – Джоди Фостър, което ще бъде включено във филма. 

Роден в южен Уелс в семейството на Ричард и Мюриъл, които са управлявали пекарна, актьорът казва, че бил "глупакът в училище" и без идея за бъдещето, което напълно отчаяло баща му. Именно тъгата на Ричард накарала малкия Антъни да започне да се занимава с актьорско майсторство в тийнейджърските си години. "Казах им, че някой ден ще им покажа на какво съм способен", спомня си актьорът. 

В рамките на 10 години, след като учи в Кралския уелски колеж за музика и драма, Хопкинс служи като дубльор на сър Лорънс Оливие в Кралския национален театър в Лондон. Изключителната му кариера като сценичен актьор обаче за малко да бъде провалена заради алкохолизъм. "Напивах се до смърт. Един ден се изплаших много. Получих малко помощ. Това беше преди 48 години", разказва той. 

По това време си спомня, че чул глас в главата си, който му казал "Можеш да започнеш да живееш", което било единственото, от което Хопкинс се нуждаел, за да обърне живота си на 180 градуса. 

След като побеждава демоните си, той се появява в десетки известни филми, включително "Остатъкът от деня", "Никсън" и "Амистад". През 2021 година, на 83 години, той стана най-възрастният човек, печелил "Оскар" за най-добър актьор, след като грабва статуетката за изпълнението си в "Бащата". В момента участва във филма "Последната сесия на Фройд", играейки бащата на психоанализата Зигмунд Фройд.

Когато не работи, Хопкинс изпълва ежедневието си с неща, които му носят радост – свирейки на пиано, рисувайки и прекарвайки време със семейството, включително със Стела. Тайната на щастливия и дълготраен брак? "Просто казвай Да", отговаря Антъни. 

Въпреки всичко, ветеранът е благодарен за доброто, лошото и всичко помежду им, което му се е случило в живота. 

"Просто съм голям късметлия. Преминах през възходи и падения, депресии и отчаяние, гняв и какво ли още не, но през последните няколко години си казвам, че все още съм тук, което е чудесно", казва Хопкинс.

Прочетете още