Сценаристът на "Бохемска рапсодия" съди продуцентите на хитовия филм

Сценаристът на
22 Ноември 2021

Сценаристът на мега успешния биографичен музикален филм "Бохемска рапсодия", Anthony McCarten заведе дело срещу продуцента Graham King и неговата компания GK Films. Искът е за нарушаване на договора във връзка с неизплатени възнаграждения от лентата, съобщи Deadline.

Припомняме, продукцията за легендарните Queen, в която актьорът Rami Malek влезе в образа в покойния фронтмен Freddie Mercury, което превъплъщение му спечели Оскар, взе общо четири статуетки от Академията и спечели около 1 милиард долара в световния боксофис.

Според документите по делото, подадени във Върховния съд на Лос Анджелис, бюджетът е бил 55 милиона долара, а печалбата е била в размер на 911 милиона и въпреки това филмовата корпорация Twentieth Century Fox твърди, че филмът е на загуба с 51 милиона.

McCarten заявява, че по договор е трябвало да получи 5% от сумата, която GK Films спечели от "Бохемска рапсодия", вместо от Disney или Fox, които придобиха компанията. До момента той не е получил нищо от сделката и твърди, че King не отговаря на призивите му за разрешаване на спора. 

Сценаристът и неговите адвокати търсят "компенсация за нанесени материални щети в размер, който ще бъде доказан по време на процеса", настояват и за пълна финансова проверка на филма и в крайна сметка изплащане на дължимото му, според подписания договор между страните.

Прочетете още