Shinedown поставят още рекорди в радиостанциите с формат Active Rock

Shinedown поставят още рекорди в радиостанциите с формат Active Rock
Снимка: Sanjay Parikh
25 Януари 2024

Мултиплатинената група Shinedown отново оглави класациите с настоящия си сингъл „A Symptom Of Being Human“, който официално застана на #1 в радиостанциите с формат Active Rock. Това бележи рекордната 21-ва песен #1 на Shinedown в Mediabase Active Rock Chart и подобрява рекорда им за най-много #1 парчета в историята на класацията Mainstream Rock Airplay на Billboard – общо 19. Кросоувър хитът също се изкачва в класации за алтернативна музика, като в момента се намира на #12, а сега се изкачва и в класацията Топ 40 на радиостанциите в цялата страна.

Mediabase връчи на Shinedown награда за най-много # 1 парчета и най-много песни, влезли в Toп 5 и Toп 10 в историята на Mediabase Active Rock Chart. Групата също така получи множество номинации на тазгодишните музикални награди на iHeartRadio, сред които за Рок изпълнител на годината и Рок песен на годината за #1 хита „Dead Don’t Die“.

„Ние сме изключително благодарни и искрено удивени и смирени, че получихме тази невероятна, чупеща рекордите титла“ – споделя фронтменът на Shinedown – Brent Smith. „Благодарим на всички в Mediabase, Active Rock Radio и на всички програмни директори в цяла Америка. Казвал съм го преди и ще го кажа отново, в Shinedown имаме само един шеф… и това е публиката. Обичаме те Shinedown Nation!!! Да живее радиото.”

Известна със своите актуални и вечни послания, които стоят в основата на оглавяващите класациите песни, резониращи не само с тяхната глобална публика и рок общността, но и с публиката и културата ни като цяло, групата е постигнала забележителен успех от създаването си преди повече от две десетилетия с 23 #1 хита в радиостанциите с формат Active Rock, 15 платинени и златни сингъла, мултиплатинени, платинени или златни сертификати за всичките им албуми, милиарди глобални стриймвания и 10 милиона албума, продадени по целия свят. Бандата беше обявена за #1 в класацията на Billboard – „Най-великите мейнстрийм рок артисти на всички времена”, отбелязвайки най-много #1 парчета (19) в 40-годишната история на класацията за мейнстрийм рок песни, което прави Shinedown най-голямата рок радио група в историята. Последният им албум – „Planet Zero“ от 2022 г., дебютира в Топ 5 на класацията Billboard 200 и в официалната британска класация за албуми, както и на #1 в шест други класации на Billboard, включително за топ продажби на албуми, рок, хард рок и алтернативни албуми, и е родил 4 #1 рок сингъла.

Прочетете още