Sepultura, Marky Ramone и Thundermother - част от първите обявени артисти на EXIT festival 2021

Sepultura, Marky Ramone и Thundermother - част от първите обявени артисти на EXIT festival 2021
30 Юли 2020

EXIT премина през много предизвикателства от своето създаване преди 20 години, когато започна като студентско движение за мир и свобода в Сърбия и на Балканите и поради еволюцията по време на пандемията, с отлагането на тазгодишния фестивал, който беше един от най-големите от всички. Въпреки това организаторите са решени да се върнат още по-силни през следващото лято и да отпразнуват две десетилетия богата музикална история на EXIT през 2021 г. с едно от най-добрите издания досега.

От 8 до 11 юли 2021 г. EXIT отново ще посрещне хора от над 100 страни, за да се съберат на една от най-големите средновековни крепости в Европа, разположена на брега на река Дунав в Нови Сад, Сърбия.

Първите хедлайнери, които се разкриват: Един от най-влиятелните музикални продуценти и артисти, носител на Grammy - David Guetta, двукратен лидер на сингъл чарта на Billboard и един от най-големите хип-хоп актове Tyga и DJ Snake, автор на много популярни световни хитове и носител на две награди Billboard. И един от най-търсените диджеи в света Eric Prydz, както и известният електронен изпълнител Four Tet, които ще обединят усилията си за специален b2b сет, за да създадат едно от най-емблематичните closing изпълнения на зрелищната сцена на mts Dance arena.

20-годишнината на Exit просто не можеше да мине без мощната Sepultura, легендарна метъл група с четиринадесет албума, а някои от рифовете им оставиха отпечатък върху рок музиката като цяло.

След миналогодишното великолепно изпълнение, Dax J е настроен да внесе пламъка на техното в яростен b2b с Kobosil. В lineup-a ще участват и новото поколение звезди на EXIT, включително немски DJ и продуцент Boris Brejcha, инди героите Metronomy, носител на награда Grammy за цялостно постижение и жива пънк икона Marky Ramone.

Очаквайте още шведска рок сензация Thundermother, Denis Sulta и водещи регионалени музикалени изпълнители такива като Laibach, Marko Nastić, Goblini, Massimo, Coeus, Kristijan Molnar b2b After Affair, Lag, Layzie, Runy, Space Motion. Това са само първият кръг от потвърдени артисти, като много нови имена и изненади ще бъдат обявени скоро.

Междувременно EXIT обмисля да започне празнуването на 20-та годишнина със символично събитие през септември, което ще се фокусира върху онлайн стрийминг, който ще включва LIFE стрийминг https://www.exitfest.org/en/life-stream/ и Green R: Evolution платформа, най-големият екологичен проект на фестивала досега https://www.exitfest.org/en/green-revolution/

Награждаваният EXIT фестивал, гласуван два пъти за най-добър Best Major European Festival през последните седем години, има нещо за любителите на музиката от всички жанрове, вариращи от рок, поп, хип-хоп, реге чак до хаус, с разнообразна комбинация от артисти, които изпълняват на повече от 40 сцени и зони, свързани с калдъръмени улици, стени и тунели. EXIT не е само фестивал, той е движение, символ на прогреса и двигател на промените в обществото, не само в Сърбия и Балканския регион, но и в световен мащаб.

Билетите ще са в продажба от ПЕТЪК 31 Юли 2020, а всички, които вече са закупили пасове за EXIT 2020, нека имат предвид, че те са валидни за изданието догодина без презаверка!

Всички фенове на EXIT, които запазят билета си от EXIT 2.0 за фестивалното издание 2021, автоматично стават членове на екипа на EXIT, който отключва специални изненади, предимства и възможност за спечелване на билет за всички предстоящи издания на фестивала EXIT.

Тези, които не намират новите дати на EXIT през 2021 г. за подходящи и желаят да поискат възстановяване, ще могат да подадат заявка в периода от 10 до 25 август 2020 г. На help@bilet.bg Още информация на www.exitfest.org

Прочетете още