Red Hot Chili Peppers ще забият на Billboard Music Awards в неделя

Red Hot Chili Peppers ще забият на Billboard Music Awards в неделя
12 Май 2022

Церемонията по връчването на американските музикални награди Billboard 2022 ще се състои в MGM Grand Garden Arena, Лас Вегас в неделя, 15 май и ще бъде излъчвана на живо по NBC и по услугата за стрийминг Peacock. Събитието разбира се ще включва участие на актуални артисти в индустрията, които се очаква да се разпишат с грандиозни изпълнения. Сред тях са американските фънк рок титани Red Hot Chili Peppers, за които тази година определено е изключително успешна – новият им албум оглави редица класации, включително британската и Billboard 200; сдобиха се със звезда на Алеята на славата и в подкрепа на "Unlimited Love" ще поемат на голямо световно турне. Изявата на Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith и John Frusciante в неделя, ще е първото им изпълнение на Billboard Music Awards от 23 години насам (1999-а).

Другите анонсирани изпълнители са Silk Sonic, Morgan Wallen, Burna Boy, Florence + The Machine, Latto, Maxwell, Megan Thee Stallion, Rauw Alejandro, Ed Sheeran, Becky G и Travis Scot.

А с престижното отличие за изключителни постижения в музикалната индустрия - Billboard Icon Award тази година ще бъде удостоена Mary J. Blige, която също ще участва в шоуто.

Прочетете още