Red Hot Chili Peppers с втори сингъл от новия им албум - посвещават парчето на Eddie Van Halen

Red Hot Chili Peppers с втори сингъл от новия им албум - посвещават парчето на Eddie Van Halen
23 Септември 2022

Aмериканските фънк рок титани Red Hot Chili Peppers представиха нов сингъл. Следвайки „Tippa My Tongue“, „Eddie“ е втори релийз от предстоящия албум „Return of the Dream Canteen“ и е посветен на легендарния китарист Eddie Van Halen.

За парчето Anthony Kiedis разказва: „Понякога не осъзнаваме колко дълбоко сме повлияни и свързани с творците до деня, в който умрат. Eddie Van Halen беше единствен по рода си. В деня след кончината му Flea дойде на репетиция с емоционална бас линия. John, Chad и аз започнахме да свирим и много скоро с цялото си сърце, без усилие се разгърна песен в негова чест. Беше някак хубаво да тъжим толкова много за човек, който е така значим за живота ни. Въпреки, че песента не говори за Eddie по име, тя говори за ранните му дни на Sunset Strip и рокендрол гоблена, който Van Halen нарисува в съзнанието ни. В крайна сметка нашата песен ви моли да не помните Eddie заради това, че е починал, а заради това, че е изживял най-смелата си мечта.“

Слушаме „Eddie“:

Return of the Dream Canteen“ ще излезе на музикалния пазар на 14 октомври и бележи второто издаване на албум на групата за 2022 г., след лидера в класациите, получил платинен статус по продажби – „Unlimited Love“.

Rock And Roll Hall Of Fame бандата току-що приключи мащабното  си разпродадено глобално стадионно турне и ще бъде хедлайнер на „Austin City Limits Music Festival“ на 9-ти и 16-ти октомври в Остин, Тексас. Стадионното турне продължава през януари 2023 г. в Нова Зеландия и Австралия.

Прочетете още