Работи се по биографичен филм за Lemmy

Работи се по биографичен филм за Lemmy
29 Юни 2020

Животът на един от най-влиятелните музиканти - фронтменът на Motörhead Lemmy Kilmister, ще бъде разказан в нов филм. Лентата ще е озаглавена Lemmy и ще проследи ранните години от живота на легендарния музикант - от израстването му в английското градче Стоук он Трент, през това как обикаля по турнета на Jimi Hendrix, до формирането на Motörhead през 1975-а година.

Начело на проекта ще е Greg Oliver, режисирал документалния филм "Lemmy" от 2010-а. Продуценти на предстоящата лента ще са мениджърът на Motörhead Todd Singerman и писателят Steffan Chirazi, които споделят, че това е "история с огромно културно значение". Сценарият пък е написан основно от Medeni Griffiths с помощта на Greg Oliver. Съществената работа по продукцията трябва да стартира в началото на следващата година, но е в зависимост от ситуацията с COVID-19.

"Вероятно всичко, което сте чули за Леми е вярно…не защото той следваше рокендрол клишетата, а защото той ги създаваше", споделя Greg Oliver. "Малборо и Джак Даниелс за закуска, спийд за вечеря – всичко това е вярно. Но зад фасадата на рокендрола стоеше също един сложен, привличащ мъж с лъвско сърце, който отстоя курса си и никога не се отказа да свири музиката, която го правеше щастлив", допълва режисьорът.

Lemmy Kilmister почина през декември 2015-а на 70-годишна възраст.

Прочетете още