"Pyromania" на 40!

20 Януари 2023

На 20 януари през 1983 година Def Leppard издават третия си студиен албум "Pyromania" и днес записът празнува своеобразен рожден ден, ставайки на 40!

Една от най-значимите творби на британските хард рок легенди, редом с "Hysteria" (1987г.) и предхождащ го, емблематичният "Pyromania" е продуциран от Robert John "Mutt" Lange, работил с AC/DC, включително по "Back in Black", Foreigner, Bryan Adams и др., и е първият албум на групата с участието на китариста Phil Collen.

Включващ хитови парчета като "Photograph", "Rock of Ages", "Too Late for Love", "Foolin'", записът постига масови успехи като се класира на 2-ро място в Billboard 200 (№1 тогава продължително време е Thriller на Michael Jackson), 4-то място в канадската класация, 18-то място в UK Albums Chart, а към днешна дата е продаден в над 10 милиона копия в САЩ и е сертифициран като диамантен от RIAA. Освен това е включен в редица вечни класации, в това число "100-те най-велики метъл албума на всички времена" и "500-те най-велики албума на всички времена" на флагмана на световната музикална сцена, Rolling Stone.

Прочетете още