Пол Маккартни подкрепи инициатива за ограничаване на месото в ястията за деца в училищата

Пол Маккартни подкрепи инициатива за ограничаване на месото в ястията за деца в училищата
26 Юни 2020

Сър Пол Маккартни подписа писмо до властите във Великобритания за ограничаването на месото в менюто на учениците. Музикантът подкрепи инициатива, която призовава секретаря по образованието на Великобритания Гавин Уилямсън да въведе варианти в менюто за обяд на децата, които да са подходящи за вегетарианци и вегани. 

"Никой не трябва да яде месо, така че не бива да е задължително да го сервират в училищата. Време е да преразгледаме стандартите за училищна храна, за да помогнем на планетата, да пощадим животните и да насърчим здравословното хранене", пише Пол Маккартни.

Пол Маккартни не за първи път използва позицията си на знаменитост, за да се застъпва за правата на животните и отказването от консумацията на месо. Той е сред основателите на така наречените "Безмесни понеделници" и е вегетарианец.

По-рано носителят на 18 награди Grammy настоя Китай да премахне своите "средновековни" мокри пазари, където се продава голямо разнообразие от живи животни за храна. Именно от такъв пазар се предполага, че е тръгнала заразата от новия коронавирус, която се превърна в пандемия.

Прочетете още