Подробности за новия албум на David Gilmour

Подробности за новия албум на David Gilmour
9 Септември 2024

Легендарният David Gilmour издаде албум с нова музика за първи път от 9 години насам. Колекцията „Luck and Strange“ съдържа 8 нови парчета, както и красива преработка на песента „Between Two Points“ на The Montgolfier Brothers. Проектът е записван в продължение на 5 месеца и е продуциран от Charlie Andrew, известен най-вече с работата си с ALT-J и Marika Hackman.

За професионалните им отношения David си спомня: „Поканих Charlie да дойде в къщата. Пуснах му да изслуша няколко демо версии и каза неща като: “А защо трябва да има соло на китара?“ и “Всички ли утихват плавно? Не може ли някои от тях просто да ги няма изобщо?“. Той има чудесна липса на знания за това мое минало (Pink Floyd). Много е директен, но в никакъв случай не прекалява. Това е толкова полезно за мен като човек и творец, защото последното нещо, което искам, е хората да се съобразяват с мен.“

Сред музикантите, допринесли за записа, са Guy Pratt и Tom Herbert на бас китара, Adam Betts, Steve Gadd и Steve DiStanislao на барабаните, Rob Gentry и Roger Eno на клавишните, а струнните и хоровите аранжименти са дело на Will Gardner. В заглавната песен участва и покойният клавирист на Pink Floyd Richard Wright. Тя е записана още през 2007 г. по време на музикална сесия в дома на David. Съпругата на David Gilmour, писателката Polly Samson, също има голям принос за осъществяването на „Luck and Strange”, като е съавтор на текстовете на почти всички сингли.

Прочетете още