Phil Collins издава бокс-сета „Both Sides (All The Sides)“ през септември

Phil Collins издава бокс-сета „Both Sides (All The Sides)“ през септември
12 Юли 2024

В чест на 30-годишнината от излизането на петия солов студиен албум на Phil Collins – „Both Sides“, той ще бъде преиздаден като специално бокс сет от 5 плочи. Ще излезе на 20 септември. Вече е наличен за предварителна поръчка ТУК.

Това луксозно издание съдържа целия оригинален албум, ремастериран на половин скорост от Miles Showell в Abbey Road Studios, и е компилация от ранни демо песни от записването на албума, както и редки находки от синглите, първоначално издадени в албума - „Both Sides of the Story“, „Everyday“ и „We Wait and We Wonder“. „Both Sides (All The Sides)“ събира тази пълна колекция заедно с песни на живо от същата ера, като „Can't Turn Back the Years“, „Both Sides of the Story“, взета от изпълнението на Collins в MTV Unplugged, „Doesn 't Anybody Stay Together Anymore' и други, за първи път под формата на едно издание на винил. Бокс сетът е в калъф с ръкав с фотографии и книжка с 16 страници, съдържаща наскоро написани подробни бележки от уважавания журналист Michael Hann.

Обявен от Collins за най-личния му албум до този момент в кариерата му, „Both Sides“ (първоначално издаден през 1993 г.), е петият албум на Phil Collins и е написан, изпълнен и продуциран изцяло от самия Collins в домашното му студио само за шест седмици. В интервю от 2016 г. за вестник The Guardian, той го нарече свой „любим албум от авторска и творческа гледна точка“, разкривайки „… песните просто извираха от мен и като автор това е нещо, за което мечтаеш”.

След първоначалното си издаване, албумът достигна №1 в Обединеното кралство и в цяла Европа, както и №13 в САЩ и днес е мултиплатинен.

Както пише Michael Hann в своите бележки, „Времето е увеличило своите добродетели, а перспективата е увеличила своите истини. „Both Sides“ може и да не е бил голям хит, какъвто бяха неговите предшественици, но може би е най-важният запис в дискографията на Phil Collins.”

Също така днес беше анонсиран “Live From the Board: Official Bootleg“. 10-инчов винил в ограничен тираж за Black Friday Record Store Day (29-ти ноември 2024 г.). Миниалбум с четири парчета, който първоначално беше издаден през 1995 г. с песни, записани по време на турнето „Both Sides“ от 1994 г., от името на Phil Collins & The Indescribable Din и включва парчетата „Sussudio“, „Easy Lover“, „Separate Lives“ и „My Girl“.

Прочетете още