Pearl Jam отменят концерти в Европа поради заболяване

Pearl Jam отменят концерти в Европа поради заболяване
3 Юли 2024

Pearl Jam стартираха европейската част от турнето си в подкрепа на актуалния си студиен албум „Dark Matter“ на 22 юни с концерт в Дъблин и само след още едно шоу – на 25 юни в Манчестър, поради заболяване се наложи групата да отмени няколко концерта. Първо канселираха този в Лондон (29 юни), а след това и двата в Берлин, предвидени за 2 и 3 юли.

„… Всички се стараем максимално да се завърнем отново в кондиция, но все още има членове на групата, които не са се възстановили. Сериозността на това решение е твърде ясна за нас. Искрено съжаляваме, че има толкова много хора, които са решили да похарчат парите си и да споделят времето и емоционалната си енергия с нас и въпреки това няма да успеем да се видим с тях. Свива ни се сърцето при мисълта, че ще ви разочароваме.“, гласи част от изявление на Eddie Vedder и компания.

Тъй като отменените концертни няма възможност да бъдат пренасрочени, сумите за закупените билети ще бъдат възстановени., обявиха Pearl Jam.

 „Благодарим ви за подкрепата и разбирането – това значи много за нас.“, написаха още музикантите.

Следващите им планирани концерти са в Барселона на 6 и 8 юли, а последният в Европа е на 13 юли в Лисабон. След това се отправят към Северна Америка.

Прочетете още