Pearl Jam обявиха нов студиен албум и представиха едноименния пилотен сингъл "Dark Matter"

Pearl Jam обявиха нов студиен албум и представиха едноименния пилотен сингъл
13 Февруари 2024

Pearl Jam обявиха премиерната дата на следващия си студиен проект, озаглавен "Dark Matter", и представиха едноименния водещ сингъл. Слушаме го:

Дванадесетият албум на групата е продуциран от носителя на Grammy Andrew Watt (The Rolling Stones, Ozzy Osbourne, Iggy Pop) и ще го очакваме на пазара на 19 април. Обложката му е със светлинни рисунки на Alexandr Gnezdilov и е изработена с помощта на голям саморъчно направен калейдоскоп. Всяка буква, която се вижда на обложката, е индивидуално уловена и написана на ръка във въздуха със специално разработен фенер, за да се създаде перления ефект.

Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

"Dark Matter" е първият албум на Pearl Jam след високо оценения хит "Gigaton" (2020 г.), който достигна № 5 в класацията Billboard Top 200 и № 1 в класациите за рок и алтернативни албуми на Billboard. При "Gigaton" групата разработва концепции за песни в рамките на няколко звукозаписни сесии и колективно записът отнема около три години за завършване. За "Dark Matter" Jeff, Stone, Mike и Eddie пристигат в студиото Shangri-La в Малибу без предварителни идеи и без собствени инструменти. Процесът на създаване е истинско сътрудничество и албумът бива финализиран само за три седмици. Mike McCready неотдавна заяви пред Classic Rock:

"Andrew ни надъха и провокира, накара ни да се съсредоточим и да свирим песен след песен. Създаването на "Gigaton" отне много време, но този нов албум не изискваше години. Andrew беше като: "На вас ви отнема цяла вечност да правите албуми. Нека да направим този, точно сега."

След спорадични концерти през 2023 г., мултиплатинените рокаджии се завръщат на път за мащабно турне по целия свят в подкрепа на "Dark Matter". Групата съобщи, че ще посети Северна Америка и Европа и ще се завърне на Wrigley Field за две шоута на 29 и 31 август, а на 25 май ще бъде хедлайнер на BottleRock 2024 в Напа Вали, Калифорния

DARK MATTER ТРАКЛИСТ:

Scared Of Fear

React, Respond

Wreckage

Dark Matter

Won’t Tell

Upper Hand

Waiting For Stevie

Running

Something Special

Got To Give

Setting Sun

Прочетете още