Ozzy Osbourne отмени европейското си турне

Ozzy Osbourne отмени европейското си турне
2 Февруари 2023

Всепризнатият Ozzy Osbourne официално отмени европейското си турне с Judas Priest, което първоначално бе предвидено за 2019 г. и бе отлагано няколко пъти. Принцът на мрака обяви, че след претърпяната тежка операция на гръбначния стълб преди години, не е "физически способен" да понесе пътуванията за гастрола и да изнесе концертите си на Стария континент през май и юни.

Той публикува следното съобщение:

„Това е едно от най-трудните за мен неща, които е трябвало някога да споделя с верните ми фенове. Както вероятно знаете, преди четири години точно в този месец, аз претърпях тежък инцидент, при който увредих гръбнака си. Моята единствена цел беше да се завърна на голямата сцена. Гласът ми е добре. Само че междувременно претърпях три операции, лекуваха ме със стволови клетки, дори с още по-модерни методи и имах безкрайни физиотерапевтични процедури, както и иновативното лечение Cybernics (HAL). Независимо от това физически тялото ми все още е слабо. Честно да ви кажа, обзема ме смирение от начина, по който вие ревностно си пазехте билетите през цялото това време. Аз обаче най-сетне прозрях, че наистина физически не съм в състояние да изкарам моето европейско турне. Не мога да понеса цялото това пътуване. Моля да ми повярвате – мисълта, че разочаровам феновете си направо ме смазва, повече отколкото може да си представите. Никога, никога не съм си представял, че краят на моите турнета ще настъпи по този начин. В момента моят екип трескаво обмисля варианти, при които все пак ще мога да пея, без да ми се налага да пътувам от град на град и от държава в държава. Искам да благодаря на семейството ми, на групата, екипа, на дългогодишните ми приятели Judas Priest и разбира се – на моите верни фенове за тяхната безкрайна подкрепа и отдаденост, за това, че ми дарихте един живот, за който никога не съм се и надявал, че ще имам. Обичам ви всички.“

На фона на тази неприятна новина, великият Ozzy има четири номинации за предстоящите награди Grammy, които са след броени дни, на 5 февруари. Парчето му с Jeff Beck "Patient Number 9", ще се съревнова в категориите Най-добро рок изпълнение и Най-добра рок песен. "Degradation Rules" с Tony Iommi е претендент за Най-добро метъл изпълнение, а историческият 13-и студиен запис на Rock and Roll Hall of Fame иконата е номиниран за Най-добър рок албум.

Прочетете още