Отиде си китаристът Bob Kulick, известен с работата си за група KISS

Отиде си китаристът Bob Kulick, известен с работата си за група KISS
31 Май 2020

Китаристът и продуцент Bob Kulick, станал известен с работата си с американските рок титани KISS, е починал на 70-годишна възраст. Това стана ясно от изявление на брат му Bruce Kulick в социалната мрежа Twitter. „С прискърбие ви съобщавам, че брат ми Bob Kulick вече не е между нас. Неговият талант и любовта му към музиката ще останат завинаги в сърцата ни. Знам, че е на по-добро място заедно с нашите родители и свири на китарата си колкото е възможно по-силно.“

Музикантите от KISS също написаха, че с дълбока печал узнават тъжната новина и изказват съболезнованията си на семейството на Kulick.

Bob Kulick е роден на 16-и януари 1950 г. в Бруклин, Ню Йорк. През 1972 г. се явява на прослушване за китарист на KISS, но първоначално не е одобрен за сметка на Ace Frehley. Впоследствие взема участие в четири албума на групата – „Alive II“, „Unmasked“, „Killers“ и „Creatures Of The Night“. През 1978 г. участва в едноименния соло албум на Paul Stanley, а през 1989 г. се включва в самостоятелното турне на вокалиста.

Китаристът е носител на Grammy и през годините е работил с много други артисти, между които Meat Loaf, Lou Reed, Michael Bolton, Diana Ross, Skull, Murderer’s Row, Doro, Tim „Ripper“ Owens. Kulick свири също в два от албумите на Лосанджелиската група W.A.S.P. и участва в новия албум на завърналите се ALCATRAZZ, който трябва да се появи на музикалния пазар на 31-и юли.

Прочетете още