Metallica с втори сингъл от предстоящия нов албум! Чуйте "Screaming Suicide" и вижте видеото

Metallica с втори сингъл от предстоящия нов албум! Чуйте
20 Януари 2023

След взривяващата премиера на парчето "Lux Aeterna" през ноември, Metallica отново изненадаха феновете си с нов сингъл и видеоклип от предстоящия си 12-и студиен албум "72 Seasons". Парчето е озаглавено "Screaming Suicide" и разгръща чувствителната тема за самоубийството. Текстовете на Hetfield и продукцията на "72 Seasons" напомнят на ранното хеви метъл звучене на американските траш легенди.

"Намерението ни със "Screaming Suicide" е да разкажем за мрака, който чувстваме и държим вътре в себе си. Не трябва да отричаме влиянието на негативните мисли върху менталното ни здраве. Ако това е човешко преживяване, трябва да се научим да споделяме за него. Вие не сте сами", казва фронтменът.

Официалният клип към "Screaming Suicide" е режисиран от Tim Saccenti, с когото бандата работи и по видеото към пилотния "Lux Aeterna". Ето го:

"Screaming Suicide" следва пътя, който проправи "Lux Aeterna" - първият сингъл от албума, обявен при излизането си на 28 ноември 2022 г. като "гръмък, главозамайващ" (Billboard) и "разтърсващ" (USA Today). Наследник на "Hardwired… To Self-Destruct" (2016г.), "72 Seasons" ще е под №12 в дискографията на бандата и ще излезе на музикалния пазар на 14 април 2023г. чрез лейбъла Blackened Recordings. Продуциран е от известния звукорежисьор и близък приятел на групата, Greg Fidelman и както обикновено - James Hetfield и Lars Ulrich. В негова подкрепа Metallica ще се отправят на турне в Европа и Северна Америка през тази и следващата година. Гастролът "M72" започва в края на април от Амстердам, а днес стартира и продажбата на еднодневните билети за всички концерти.

Прочетете още