Легендарният Jimmy Page представи документалния филм за Led Zeppelin на кинофестивала във Венеция

Легендарният Jimmy Page представи документалния филм за Led Zeppelin на кинофестивала във Венеция
6 Септември 2021

Oснователят и китарист на Led Zeppelin, Jimmy Page представи лично документалния филм за легендарната рок група на кинофестивала във Венеция.

"Да станеш Led Zeppelin" е за създаването на британската банда, превърнала се в една от най-влиятелните групи в историята на рока и музиката ѝ. Режисьорът Bernard MacMahon обясни, че това е "полу мюзикъл, полу справочник".

На пресконференцията за премиерата на филма Jimmy Page сподели, че е харесал именно фокусирането върху музиката им. Песните, които са включени в лентата са в пълната им цялост, не само техни откъси. Продукцията дава възможност на музикантите сами да разкажат историята си като Page увери, че във филма могат да бъдат намерени отговори на всички въпроси за Led Zeppelin, за основателите ѝ в лицето на него, Robert Plant, John Paul Jones и покойния John Bonham, за стила на творчеството им.

"Това е история на успеха. Стремихме се да създадем нов вид кино, където документалистиката потъва в музиката. Искахме да преплетем историите на четиримата членове на групата преди и след създаването ѝ със записи на изпълнения", каза режисьорът Bernard MacMahon.

Вижте официалния тийзър на "Becoming Led Zeppelin":

Прочетете още