Концертният филм "Delicate Sound of Thunder" излиза с ремиксиран звук от David Gilmour и в 4K формат

Концертният филм
17 Ноември 2020

На 20 ноември ще излезе разширено издание на концертния албум на Pink Floyd от 1988 г. "Delicate Sound of Thunder" и възстановена и редактирана версия на придружаващия филм-концерт. Аудиото е ремиксирано от оригиналните записи от дългогодишния инженер на Pink Floyd, Andy Jackson с участието на David Gilmour. Новата версия на филма "Delicate Sound of Thunder" е създадена чрез старателно възстановяване на оригиналните 35-милиметрови ленти, които са прехвърлени на 4К.

"Delicate Sound of Thunder" показва една от най-влиятелните рок групи на всички времена на триумфалното разбиващо рекорди турне в подкрепа на албума им от 1987 "А Momentary Lapse of Reason" – първата им студийна творба след напускането на Roger Waters. Въпреки че финалната дата на гастрола е юни 1990 г., концертното представяне отпразнува последните шоута на 1988 – филмирани и записани в поредица от 5 вечери през август в Nassau Coliseum в Лонг Айлънд, Ню Йорк.

Съдържанието варира в различни формати: Blu-ray и DVD включват 16 песни в 115 минути, с 3-LP и 2-CD, съдържащи 23 песни всяко (с девет повече от оригиналното издание на плоча и с осем повече от оригиналното 2-CD). Всички формати включват книжка от 24 страници, а делукс бокса има книжка от 40 страници, двустранен постер и пет картички.

Прочетете още