Iron Maiden обявиха своя 17-и студиен албум - "Senjutsu" идва на 3 септември

Iron Maiden обявиха своя 17-и студиен албум -
22 Юли 2021

Британските метъл величия Iron Maiden обявиха издаването на 17-ия си студиен албум "Senjutsu", който ще излезе на музикалния пазар на 3 септември, чрез Parlophone Records (Орфей мюзик за България). Творбата е записана в Париж от дългогодишния продуцент Kevin Shirley и съпродуциран от Steve Harris. Това е първи албум на групата от шест години насам и идва в годината, в която всички очаквахме съставът да бъде приет в Rock and Roll Hall of Fame, но за пореден път това не се случи.

За "Senjutsu" - преведено буквално означава „тактика и стратегия“, групата отново се възползва от услугите на Mark Wilkinson, за да създаде грандиозната обложка на тема Самурай, която е по идея на Steve Harris. Продължителността на албума е малко под 82 минути. "Senjutsu", подобно на предишния им запис "The Book Of Souls", ще бъде двоен CD и троен винил албум.

Bruce Dickinson казва, "Всички сме наистина развълнувани от този албум. Записахме го още в началото на 2019 г. по време на почивка на турнето Legacy, за да можем да продължим максимално турнето си. Но все още имахме много работа преди да го обявим, да подготвим страхотна обложка на албума и нещо специално като видео. Разбира се, пандемията забави нещата повече – дотук с добре изготвените планове - или това трябва да са „стратегии“ !? Песните са много разнообразни и някои от тях са доста дълги. Има и една или две, които звучат доста по-различно от обичайния ни стил и мисля, че феновете на Maiden ще бъдат изненадани - надявам се по добър начин! "

Само преди няколко дни се запознахме с първата нова песен на Maiden - "The Writing On The Wall", представена с любопитен анимиран клип:

Ето и траклиста на "Senjutsu":

01. Senjutsu

02. Stratego

03. The Writing On The Wall

04. Lost In A Lost World

05. Days Of Future Past

06. The Time Machine

07. Darkest Hour

08. Death Of The Celts

09. The Parchment

10. Hell On Earth

"Senjutsu" ще бъде издаден в следните формати и вече е достъпен за предварителна поръчка: Стандартен 2CD Digipak, Делукс 2CD, Book Format, Делукс 180G трен черен винил, Специално издание троен сребърен и черен мраморен винил (от избрани търговци), Специално издание тройно червен и черен мраморен винил (от избрани търговци), Super Deluxe Boxset със CD, Blu-Ray и Exclusive Memorabilia, Дигитален албум (стрийминг и изтегляне).

Източник: www.ironmaiden-bg.com

Прочетете още