"Имало едно време... в Холивуд" бе определен за най-добър филм на наградите "Изборът на критиците"

13 Януари 2020

Знаменитости от Холивуд се събраха в Санта Моника, Калифорния, в неделя вечерта по повод 25-ата церемония за връчване на наградите за кино "Изборът на критиците". Голямата награда на вечерта - за най-добър филм - отиде при "Имало едно време... в Холивуд" на "Once Upon A Time ... In Hollywood" на Quentin Tarantino. Най-добър драматичен сериал стана "Наследство". Изненадващо наградата за най-добър режисьор беше поделена между Sam Mendes ("1917") и Bong Joon Ho ("Паразит"). Joaquin Phoenix и този път, както на наградите "Златен Глобус" беше избран за най-добър актьор за "Жокера", а Renée Zellweger стана най-добра актриса благодарение на ролята си в "Джуди". Brad Pitt отново победи в категорията за поддържащ актьор. Eddie Murphy получи почетен приз за цялостно творчество.

Големият победител на вечерта обаче беше стрийминг услугата Netflix, която събра девет статуетки с "Ирландецът" (на американския режисьор Martin Scorsese), който спечели за най-добър актьорски състав, носителката на "Златен глобус" Laura Dern, която спечели за поддържаща женска роля в "Брачна история" и "Долемайт е моето име" - за комедия.

Наградите "Изборът на критиците" се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията, която обединява 250 професионалисти от САЩ и Канада и от Асоциацията на телевизионните журналисти.

Прочетете още