Green Day ще са хедлайнер на подкрепян от ООН глобален концерт с благотворителна цел

Green Day ще са хедлайнер на подкрепян от ООН глобален концерт с благотворителна цел
1 Април 2024

Rock and Roll Hall of Fame бандата Green Day ще бъде хедлайнер на глобален концерт за климата, подкрепен от Съвета на ООН по правата на човека, утре, 2 април в прочутата зала Fillmore в Сан Франциско, съобщава АП. Музикалното събитие, чийто съорганизатор е Националната звукозаписна академия, има за цел да привлече вниманието към неравенствата по света, изострени от изменението на климата. Постъпленията от концерта ще бъдат насочени към инициативи за правата на човека в областта на климатичната справедливост и към фонда за климата MusiCares в полза на музиканти, засегнати от изменението на климата.

Глобалният алианс за климата Right Here, Right Now ще отличи музикантите, носители на 4 награди Grammy за техния "ангажимент към социалната справедливост и екологичните каузи", се посочва в съобщение за пресата.

"Като световноизвестни артисти и активисти Green Day продължават да използват голямото си влияние и платформа, за да привлекат вниманието към въздействието на изменението на климата върху хората и околната среда", се казва в изявлението на Volker Türk, върховен комисар на ООН по правата на човека. "Организацията на обединените нации е основана в Сан Франциско преди почти 80 години, за да защитава човешките права и достойнство от кризи и трагедии. Съвсем уместно е да се върнем в Сан Франциско", каза още той, а Harvey Mason jr. - главен изпълнителен директор на Звукозаписната академия добавя: "Музиката е едно от най-големите богатства на човечеството. Тя движи света. И ние сме благодарни на Green Day за дългогодишната отдаденост на насърчаването на социалната справедливост."

През януари Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt и Tré Cool споделиха дългоочаквания си 14-и студиен албум „Saviors“, а в негова подкрепа бандата тръгва на голямо турне – The Saviors Tour, което ще обхване Европа, Обединеното кралство и Северна Америка между май и септември тази година.

Прочетете още