Facebook ще ни предупреждава, ако споделяме стари новини

Facebook ще ни предупреждава, ако споделяме стари новини
29 Юни 2020

Facebook ще информира потребителите, които искат да споделят остаряла статия, че информацията в нея може вече да не е актуална. Така при всяко споделяне на новини, които са публикувани преди повече от 90 дни, на потребителя ще се показва известие. По този начин от социалната мрежа се надяват да редуцират броя на постовете с неактуално съдържание.

Стъпката е резултат от опасения на издателите на новини относно по-старите истории, които се споделят в социалните медии като актуални, което може да доведе до подвеждане или погрешно разбиране на текущите събития.

Facebook полага усилия да гарантира, че постовете, които виждаме всеки ден са достоверни и включването на индикатор, който ни уведомява, че публикацията е качена преди дълго време допълнително доразвива тази концепция. Oт компанията са сигурни, че с тези нововъведения ще намалят значително броя на постовете с остаряла информация и ще фокусират потребителите към по-актуални теми. Все пак има как да споделите дадено съдържание, дори и да е качено преди повече от една година, като изберете "Continue" бутона от нотификацията, която ви предупреждава, че публикацията е стара.

В следващите седмици Facebook ще позволят на повече хора да се присъединят и включат в тестовете на тази интересна функционалност, която ни очаква в социалната мрежа.

Прочетете още