COVID 19

Във връзка с извънредната ситуация и препоръките на Министерство на здравеопазването за спиране разпространението на COVID-19, ограничаваме достъпа на външни лица до нашия офис. Получаването на спечелените от игри награди ще се извършва с куриер до отпадане на наложените мерки.
Най-добрият начин да защитите вас и вашето семейство от COVID-19 е да сте спокойни и да спазвате наложените мерки.

Честит юбилей на Peter Gabriel! Британският музикант става на 70

Честит юбилей на Peter Gabriel! Британският музикант става на 70
13 Февруари 2020

Честит рожден ден на британския музикант и автор на песни Peter Gabriel. Той е роден на 13 февруари през 1950 година и днес празнува своя 70-и рожден ден!

Gabriel става известен в началото на 70-те години като вокалист и фронтмен на прогресив рок групата Genesis. През 1975 г. напуска бандата за да стартира соловата си кариера. Албумът му от 1986 г., "So" е неговото най-продавано издание и е сертифициран с тройна платина във Великобритания и пет пъти платина в САЩ. Най-успешният сингъл от албума - "Sledgehammer" достига до №1 както в британския чарт, така и в САЩ и му печели рекордните девет награди на MTV Video Music Awards през 1987 г. Според доклад от 2011 г. това е най-пусканото музикално видео в ефира на MTV за всички времена.

Peter Gabriel е и съосновател на фестивала за етно-музика и танци "WOMAD", който популяризира на запад този род музика. Като признание за многогодишния му активизъм в областта на правата на човека пък той получава наградата "Човек на мира" от лауреатите на Нобеловата награда за мир през 2006 г., а списание Time го обяви за един от 100-те най-влиятелни хора в света през 2008 г. Въведен е в Залата на славата на рокендрола като член на Genesis през 2010-а, последвано от включването му и като солов изпълнител през 2014 г.! През кариерата си има 21 номинации за награди Grammy и е носител на 6 от престижните грамофончета.

Прочетете още