Честит рожден ден, Ozzy Osbourne! Принцът на мрака става на 71

Честит рожден ден, Ozzy Osbourne! Принцът на мрака става на 71
3 Декември 2019

Днес своя 71-ви рожден ден чества великият Ози Озбърн.

Джон Майкъл Озбърн е роден на 3 декември 1948 година в Бирмингам, в работническо семейство. Прозвището Ози, което му лепват още в училище му остава за цял живот. Трудовaта кариера не му се е отдала особено, сменя няколко професии, даже лежи в затвора за дребни кражби. След всички тези неблагополучия младежът решава да стане рок-музикант. И така през 1969 година се появява Black Sabbath. Започвайки със свирене по клубовете, доста бързо бандата става една от най-популярните рок групи и се превръща в една от емблемите на хард рок и метъл музика, спечелвайки си прозвището "Принцът на Мрака", Ози се превръща в един от най-великите рок музиканти в историята.

Известен, не само с музикалните си способности, но и с изключително шокиращи изцепки, примесени с алкохол и наркотици, той напуска групата през 1977. Соловата му кариера, обаче е не по-малко успешна. Албумите му "Blizzard of Ozz" и "No More Tears" са четирикратно платинени. Озбърн влиза в Залата на славата - Rock and Roll Hall of Fame в САЩ и в Залата на славата за британска музика. Оставя забележителна следа в историята на хард рока и дори носи неофициалното звание - "кръстник" на този жанр.

Да почерпим мъдрост от великите музиканти. Днес рожденикът Ози Озбърн ще бъде този, който ще ни вдъхновява.

"Баща ми винаги казваше, че някой ден ще направя нещо голямо. "Имам предчувствие за теб, Джон Озбърн", казваше ми той, след като беше ударил няколко бири. "Или ще направиш нещо изключително, или ще влезеш в затвора." И прав се оказа моят старец. Влязох в затвора преди осемнайсетия си рожден ден."

"За останалите Хелоуин е всяка година. За мен е всяка вечер."

"Виаграта е страхотно приспивателно. Взимам Виагра и Шарън веднага отива да спи."

"За мен смъртта е следващият етап. Не вярвам, че за нас това ще е края - не вярвам, че със смъртта настъпва края на цялото човечество."

"От всички неща, които съм изгубил през живота си, най-много ми липсва акъла!"

"Когато бях малък, ако ме сложехте до другите деца от улицата и ме попитахте кой от нас ще доживее до 2009, кой от нас ще има пет деца и четирима внуци и къщи в Бъкингамшър и Калифорния, никога не бих заложил на себе си.", пише Ози в своята биография преди 10 години. "И все пак, ето ме сега, готов да разкажа своята история, със свои думи, за първи път. Всеки ден от живота ми е бил събитие. Приемах убийствени съчетания от алкохол и наркотици в продължение на трийсет години. Оцелях, след като ме блъсна самолет, оцелях след смъртоносни свръхдози дрога и венерически заболявания. Срещу мен е повдигано обвинение в опит за убийство.
Голяма част от историята ми няма да звучи приятно. Вършил съм много лоши работи навремето. Да, тъмната страна винаги ме е привличала. Но аз не съм дяволът. Аз съм просто Джон Озбърн, хлапето от работническия квартал, което напусна работата си във фабриката и реши да го удари на купон."

Прочетете още