BONO: „Coldplay не са рок група. Надявам се, че това е очевидно.“

BONO: „Coldplay не са рок група. Надявам се, че това е очевидно.“
22 Май 2024

„Coldplay не са рок група. Надявам се, че това е очевидно.“, каза фронтменът на U2 BONO в скорошно интервю. И въпреки, че може да изглежда, че той критикува предвожданата от Chris Martin банда, всъщност прави точно обратното. Говорейки за новата поредица на BBC Sounds “Music Uncovered: The Genius of Coldplay”, където, а и не само са квалифицирани като рок група, BONO сипе само похвали за тях и се възползва от възможността да каже, че не трябва да бъдат съдени, сякаш те са нещо, което не са.

 „Трябва да спомена, че Coldplay не са рок група. Надявам се, че това е очевидно. Има нещо много по-интересно, което се случва там като Isley Brothers или нещо подобно“, казва той.

„Те не трябва да бъдат съдени по рок правилата... Яростта е реката, която тече под повечето рок формации. Музиката на Coldplay има различен източник и мисля, че е най-добре разкрита в песента „Clocks“.“ И споделя, че когато за първи път чува хитовия сингъл от втория им албум „A Rush of Blood to the Head“, много харесва парчето и си помисля „о, това е най-добрата песен в момента. Просто някак се залепва за теб, по-здраво от самото време.“

Освен, че се превръща в световен хит и носи огромен успех на групата, тя печели награда Grammy за Запис на годината и е включена в редица престижни класации, в това число „500-те най-велики песни на всички времена“ на Rolling Stone.

Източник: people.com

Прочетете още