Blur със специално шоу на стадион Уембли догодина

Blur със специално шоу на стадион Уембли догодина
Снимка: KEVIN WESTENBERG
17 Ноември 2022

Metropolis Music анонсира, че Blur ще изнесат много специално шоу на лондонския стадион Уембли на 8-ми юли следващата година – първото им участие в Обединеното кралство (както и първото им хедлайн шоу) от 2015 г. насам. Вижте трейлъра за новината:

Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James и Dave Rowntree  ще се съберат отново, за да изпълнят своите емблематични и обичани песни, в първото шоу на групата на стадион Уембли. Към състава се присъединяват анархичният, оглавяващ класациите британски рапър slowthai, аплодираната от критиците английска певица и автор на песни, номинирана за награда Mercury – Self Esteem, както и базираното в Лондон електро-поп дуо Jockstrap за това, което обещава да бъде незабравима нощ в столицата.

По отношение на анонса Damon Albarn казва: „Наистина обичаме да изпълняваме тези песни и решихме, че е крайно време да го направим отново.“

Graham Coxon споделя: „Наистина очаквам с нетърпение да свиря отново с моите братя от Blur и да изпълним пак всички онези страхотни песни… за мен концертите на Blur винаги са невероятни. Хубава китара, максимално усилен звук и много усмихнати лица…”

Alex James добавя: „Винаги се случва нещо наистина специално, когато четиримата се съберем на едно място. Приятно е, когато мисля, че на 8-ми юли това място ще бъде стадион Уембли.”

Dave Rowntree казва: „След хаоса от последните няколко години, е страхотно  да се съберем отново, за да изсвирим няколко песни заедно в един летен ден в Лондон. Надяваме се да ви видим там.”

Откакто се появиха на музикалната сцена с дебютния си албум „Leisure“ през 1991 г., Blur продължиха да революционизират звученето на английската популярна музика с пет последователни #1 албума – „Parklife“ (1994), „The Great Escape“ (1995), „Blur“ (1997), „13“ (1999) и „Think Tank“ (2003), както и с поредица от сингли, влезли в Топ 10, включително два #1 – „Country House“ и „Beetlebum“, помагайки за популяризирането на групата както на родна земя, така и в чужбина. Една от най-големите британски групи за последните три десетилетия, Blur са издали осем студийни албума, носители са на награда „Ivor Novello“, десет награди „NME“, шест награди „Q“, пет награди „BRIT“ и са свирили на живо пред хиляди заклети фенове в цял свят. Най-новият албум на групата – „The Magic Whip“, оглави британските класации при излизането си през 2015 г.

“… вечна група с песни, които докосват душата.” – METRO

“… кипящо лятно настроение.” (5/5 звезди) – THE GUARDIAN

“Съвременният живот може да не струва, но за една нощ беше почти перфектен.” – DAILY TELEGRAPH

Продажбата на билети стартира в петък, 18 ноември, в 12:00 ч. За повече информация, посетете Ticketmaster.

Политическият карикатурист Steve Bell е създал илюстрация на групата, за да отбележи анонса.

Снимка: Steve Bell

Прочетете още