Billy Idol и Dave Grohl ще участват в церемонията по въвеждането на випуск 2020 в Rock & Roll Hall of Fame

Billy Idol и Dave Grohl ще участват в церемонията по въвеждането на випуск 2020 в Rock & Roll Hall of Fame
12 Октомври 2020

Както съобщихме по-рано, церемонията по включването на випуск 2020 в Залата на славата на рокендрола тази година ще е виртуална и ще се състои на 7-и ноември. Събитието, което обичайно се провежда през пролетта, но заради пандемията бе отменено, ще бъде излъчвано на живо от Обществената зала на Кливланд по телевизия HBO, като шоуто, което отличава творците за приноса им в музиката, за първи път в неговата история ще се предава по подобен начин.

Организаторите обявиха и дълъг списък със знаменитости, които ще участват в приветстването на новите членове на Rock & Roll Hall of Fame. Сред тях са Dave Grohl, Billy Idol, Ringo Starr, Iggy Pop, Bruce Springsteen, Alicia Keys, Adam Levine, Chris Martin, Gwen Stefani, Lin-Manuel Miranda, Nancy Wilson и др. Не се уточнява обаче каква ще е ролята им в церемонията.

Тазгодишните отличници, които ще бъдат въведени в тази култова общност са Depeche Mode, the Doobie Brothers, Whitney Houston, Nine Inch Nails, The Notorious B.I.G. и T. Rex. Специалната награда "Ahmet Ertegun" ще получат Jon Landau и Irving Azoff.

Припомняме, през 2019 година в Залата на славата на рокендрола бяха включени Janet Jackson, Stevie Nicks, The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music и Тhe Zombies.

Прочетете още