"Billion Dollar Babies" на Alice Cooper ще бъде преиздаден в чест на 50-годишнината му

25 Януари 2024

Alice Cooper обяви нова версия на "Billion Dollar Babies" в чест на 50-годишнината му. След като достигна №1 в класациите за албуми в Америка и Обединеното кралство през 1973 г., записът остава кулминационна точка за оригиналния състав, включващ хитове като "No More Mr. Nice Guy" и "Elected".

"Billion Dollar Babies: Trillion Dollar Deluxe Edition" ще бъде наличен чрез Rhino на 8 март на троен винил и двойно CD. И двата формата включват наскоро ремастерирана версия на оригиналния албум, заедно с бонус материал, в това число студийни записи, единични миксове и наелектризиращ концертен запис от април 1973 г. в Тексас в рамките на турнето "Billion Dollar Babies". Въздействащото изпълнение включва версии на живо на много от песните в албума. Сред акцентите са "Elected" и "Hello Hooray", заедно с няколко от по-ранните хитове на групата като "I’m Eighteen" и "School’s Out". Във виниловото издание пък ще можем да открием банкнота от 1 милиард долара, пъхната вътре.

Сингъл версията на "Elected" от предстоящото издание, което излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България, е налична дигитално.

Превръщайки се незабавно в хит при издаването си през март 1973 г., "Billion Dollar Babies" демонстрира театрална смесица от хард рок и глем, подплатена със мрачни текстове, които изследват богатството, упадъка и тъмната страна на славата. Наскоро ремастериран, платинено сертифицираният албум звучи по-добре от всякога. Изданието също така включва извадки ("Coal Black Model T"), сингъл миксове ("Mary Ann") и "Slick Black Limousine", който първоначално излезе на флекси-диск в брой на британския вестник за рок музика "New Musical Express".

В бележките Cooper си припомня как е написал "I Love The Dead" и "Sick Things". Той казва: "Пишехме тези песни, гледайки се един друг и всеки път, когато напишехме ред, казвах: "О, това ще ги убие. О, те ще ни намразят за това." Но в същото време се усещаше почти като разказ на Edgar Allan Poe, когато слушате "I Love The Dead". Опитах се да я напиша по начина, по който Vincent Price би я изпял."

Прочетете още