Австрийската култова дет метъл банда Schirenc Plays Pungent Stench на живо в София на 11 септември

Австрийската култова дет метъл банда Schirenc Plays Pungent Stench на живо в София на 11 септември
21 Юли 2021

Австрийската култова дет метъл банда Schirenc Plays Pungent Stench ще свири в София на 11 септември 2021г.! Те идват в България по покана на EventЕase за концерт в „Метъл Фабрика“. Да, говорим за новата формация, възникнала след разпускането на австрийската банда Pungent Stench и продъл-жила мисията на PS под ново име. Билети онлаин тук и на каса във всички магазини На Тъмно в цялата страна.

За протокола, Pungent Stench е създадена през 1988г. и съществува под това име до 2007г., когато се разпада. Към днешна дата един от основните членове и съз-датели на Pungent Stench Martin „El Cochino“ Schirenc продължава да прави музика и изпълнява парчета на Pungent Stench, но под името на Schirenc Plays Pungent Stench, което се налага по правни причини. Междувременно, композирният и записан в периода 2006г.- началото на 2007г. последен засега албум на Pungent, все пак успява да види бял свят, а забавянето в издаването му е отново заради юридическите спорове. Така или иначе, търпението на феновете е възнаградено и Smut Kingdom, както е озаглавен албума, става факт като част от каталога на Nuclear Blast през 2018г. Това накратко, а останалото е в историята.

И така, 16 години след първият си концерт у нас, Martin „El Cochino“ Schirenc (во-кали и китара) се връща за поредна среща с българските фенове и вече негови приятели. С него са Danny Vacuum (Genocide S.S., Necrony, The Accidents) - вока-ли и бас и барабаниста Mike G. Mayhem (Hollenthon), в който състав момчетата успяха да навъртят солиден концертен актив по големите фестивали в Европа и се отбелязаха и в САЩ. 

Бандата идва за шоу от над час със специален сет, който ще представи дебютния албум For God Your Soul... For Me Your Flesh (Nuclear Blast, 1990) в неговата цялост! Какво са 31 години за една непреходна дет метъл класика? Достатъчно време, за да сме си научили урока и да пеем химните от него заедно с бандата, химни като „Just Let Me Rot“, „Bonesawer“, „Blood, Pus and Gastric Juice“, „Sus-pended Animation“ и, разбира се, едноименната „For God Your Soul...“  Акцентът ще падне върху For God Your Soul..., но се очаква да чуем и още ем-блематични парчета като „Shrunken and Mummified Bitch“ от Been Caught Buttering (Nuclear Blast, 1991), „Klyster Boogie“ от Club Mondo Bizarre – For Members Only (Nuclear Blast, 1994)... и др. 

Сцената на Метъл Фабрика е разполажена в двора на Фабрика 126, която се намира на бул. “княгиня Мария Луиза“ 126, като до входа ѝ е спирка “Мария Луиза” на метрото, спирка на трамваи 11 и 12, тролейбуси номер 1 и 5 и автобуси 77, 82, 26.

Прочетете още