Avenged Sevenfold се завръщат – Обявиха албум и представиха новия сингъл и видео "Nobody"

Avenged Sevenfold се завръщат – Обявиха албум и представиха новия сингъл и видео
17 Март 2023

Мултиплатинените Avenged Sevenfold (M. Shadows, Synyster Gates, Zacky Vengeance, Johnny Christ и Brooks Wackerman) пускат "Nobody", първият им нов сингъл от 2016 г. Триумфалното парче и придружаващото го стоп моушън видео предлагат за първи път усещането за предстоящия осми албум на групата от Huntington Beach, Калифорния, "Life Is But a Dream...", който излиза на 2 юни.

Снимка: Warner Records/Орфей Мюзик 

Avenged Sevenfold ще подкрепи изданието на новия сингъл с два масивни концерта на живо това лято, в Kia Forum на 9 юни и Madison Square Garden на 23 юни. Наскоро обявените концерти на арена отбелязват първото истинско представяне на Avenged Sevenfold в Ню Йорк от 2007 г. насам и първото им заглавие в продажба в окръг Лос Анджелис от 2009 г.

„Nobody“ е първото официално музикално издание на групата след албума им от 2016 г., „The Stage“ и доставя близо 6 минути музикално напрежение, груув и динамика. Песента се извива и обръща отвъд конвенционалното писане на песни. Красивото изработено, стоп моушън музикално видео се развива като кратък филм и е зашеметяващо и силно пътешествие, изследващо дихотомията между живота и смъртта, любовта и войната, и следва главния герой през екзистенциална криза. Стоп моушън е ръчно изработено видео с много любов и често отнема 90 минути за сглобяването на само 2 секунди от заснетите кадри.

Преди пускането на песента, групата стартира сложен и мистериозен дигитален лов на чистачи с пъзели, шифри, изображения и публикации в блогове, всички написани от Chat GPT, DALL-E 2 и AI гласови модификатори. Това, което започна като загадъчна хакерска кампания в социалните мрежи, в крайна сметка доведе феновете до уебсайт, пълен с предизвикателства за изпълнение през последните две седмици, които в крайна сметка доведоха до „отключването“ на сингъла за пускане днес.

Разтегнатият звук на "Nobody" отразява „Life Is But A Dream...“. Написан и записан в продължение на четири години, „Life Is But A Dream...“ е вдъхновен от писането и философията на Albert Camus. Съответно текстовете се коренят в екзистенциализма и абсурдизма. Винаги на върха на музиката и технологиите, A7X си партнира с Berify, за да включи NFC етикет с бонус съдържание на всички CD, винили, касети и официални мърджандайс продукти, продавани на A7XWorld.com.  Освен това обложката и опаковката са от известния художник Wes Lang. Самоуверен и многопластов, новият албум на групата обещава да бъде най-смелият.

Към днешна дата Avenged Sevenfold са продали над 10 милиона албума по целия свят и са спечелили два последователни номер 1 в класацията Топ 200 Albums на Billboard (Nightmare от 2010 г. и Hail To The King от 2013 г.), заедно с над милиард гледания на видеоклипове и повече от милиард стриймвания в Spotify, както и множество номер 1 сингли в рок радиото. Групата е известна със своите зрелищни концерти на живо, както и с разпродаване на зали и с това, че са хедлайнери на най-престижните рок фестивали в света.

Сега с “Nobody” и „Life Is But A Dream...“, Avenged Sevenfold е предначертано да добавят още една вълнуваща глава към своето наследство.

Прочетете още