Aerosmith обявиха прощално турне след повече от 50 години заедно – „Peace Out“

Aerosmith обявиха прощално турне след повече от 50 години заедно – „Peace Out“
1 Май 2023

Aerosmith официално обявиха, че ще се оттеглят от сцената след мащабно прощално турне, озаглавено „Peace Out“.

Легендарните бостънски рокаджии, издали едноименния си дебютен студиен албум „Aerosmith“ преди половин век (1973г.), последно концертираха в Лас Вегас в края на 2022-ра като част от резиденцията им „Deuces Are Wild“ в „Града на греха“ и сега явно са готови да направят един последен гастрол. Турнето ще стартира на 2-ри септември с концерт във Филаделфия и ще продължи и през 2024 г. като към момента са обявени 40 дати в Северна Америка. Специални гости ще са The Black Crowes, а ето и всички дати:

Снимка: https://www.facebook.com/aerosmith

Снимка: https://www.facebook.com/aerosmith

Легендарната група отбелязва повече от пет десетилетия заедно и е планирано да изпълни хитове от своята над 50-годишна история. „Това не е сбогом, а Peace Out! Пригответе се и се върнете по този път, ще получите най-доброто шоу в живота си“, казват Steven Tyler и компания в изявление.

В допълнение, те потвърдиха отсъствието на Joey Kramer от последната им обиколка. „Въпреки, че Joey Kramer остава обичан основател на Aerosmith, той за съжаление взе решение да не се включи в планираните в момента дати, за да съсредоточи цялото си внимание върху семейството и здравето си. Безпогрешното и легендарно присъствие на Joey зад барабаните ще ни липсва много.“

Вижте взривяващия тийзър, с който Rock & Roll Hall of Fame бандата анонсира турнето:

За сега няма информация за гостуване в Европа, но винаги можем да се надяваме...

Прочетете още