3 банди, които James Hetfield посочва като едни от любимите си

3 банди, които James Hetfield посочва като едни от любимите си
24 Януари 2022

Предвождана от James Hetfield, с 40-годишна история, Metallica е сочена като бандата с огромен принос за зараждането траш метъла и определено вдъхнови много музиканти през последните десетилетия. Носители на редица признания и награди, включени в Rock and Roll Hall Of Fame, в световен мащаб те са реализирали около 125 милиона сертифицирани копия от своите албуми, а предполагаемите продажби възлизат на 140 милиона записа. Бог Hetfield и неговите метъл-крале обаче не забравят винаги да отдават почит на групите, които са им повлияли. В интервю за колумбийската радиостанция Radioacktiva фронтменът изброява банди, които са едни от любимите му, а именно UFO, Aerosmith и Iron Maiden.

Една от причините той да иска да свири с китара модел Flying V на Gibson е, защото се възхищава и много харесва китариста Michael Schenker (Scorpions, UFO): „Получих моята бяла V през 1980 г. Това беше втората китара, която притежавах. Купих я за 200 долара, така че знаех, че е копие. Но ние я третирахме като истински Gibson. Исках бял, защото Michael Schenker UFO от имаше такъв. Така че и аз имах нужда от такъв.”

Първият концерт, на който James е отишъл, е бил на Aerosmith и AC/DC. Мястото е Long Beach Arena, Калифорния, а датата е 12 юли 1978 г.! Тогава той е бил само на 15. Оттам се заражда симпатията му към Steven Tyler и компания.

„Ранните албуми на Iron Maiden. Обичам новата вълна на британския хеви метъл. Това ме кара да се чувствам добре, напомня ми за младостта“, казва Hetfield за Maiden.

Прочетете още