В помощ на Австралия - Queen изсвириха сетлиста от Live Aid за първи път след 35 години

В помощ на Австралия - Queen изсвириха сетлиста от Live Aid за първи път след 35 години
17 Февруари 2020

Когато участвате в голяма кауза, защо да не извадите всички козове от ръкава. Това направиха легендите Queen вчера (16 февруари), участвайки заедно с Adam Lambert в благотворителния концерт "Fire Fight Australia" на стадион ANZ в Сидни в помощ на борещите се с еко катастрофата, причинена от пожарите в Австралия. За първи път от близо 35 години те изсвириха класическия си сетлист от историческия Live Aid на стадион Уембли (13 юли 1985) - изпълнение смятано от мнозина за едно от най-великите шоута на живо за всички времена. 

Queen представиха оригиналния 22-минутен сет, състоящ се от шест песни: "Bohemian Rhapsody", "Radio Ga Ga", "Hammer To Fall", "Crazy Little Thing Called Love", "We Will Rock You" и "We Are the Champions" и като част от него включиха кадри и аудио на покойния Фреди Меркюри от Live Aid. Групата вече публикува своите изпълнения на "We Will Rock You" и "We Are the Champions":

Концертът, включващ и други музиканти, сред които рок величието Alice Cooper, Olivia Newton-John, John Farnham, групата 5 Seconds Of Summer и др., спечели 9,5 милиона долара в края на шоуто, за да помогне усилията за възстановяването на Австралия от опустошителните пожари.

Прочетете още