Shinedown издадоха официален видеоклип към рок сингъла „Dead Don’t Die“

Shinedown издадоха официален видеоклип към рок сингъла „Dead Don’t Die“
Снимка: Sanjay Parikh
20 Януари 2023

Оглавяващата класациите мултиплатинена група Shinedown стартира 2023 г. с пускането на нов официален видеоклип към рок сингъла „Dead Don’t Die“ от хитовия им албум „Planet Zero“. Предизвикателната песен, включваща ритмични барабани и изпепеляващи нестандартни китарни сола, е вълнуваща декларация за оцеляване и химн за устойчивостта на човешкия дух след трудни времена. Кинематографичното видео, заснето в Лондон, е режисирано от Lewis Cater.

„Мисля, че „Dead Don’t Die“ е първата песен, която някой от нас някога е представил завършена, без да се нуждае от основни промени. (Това наистина е едно от най-прекрасните чувства, които съм изпитвал в тази група.) Никога не съм обичал да говоря за смисъла на песните, защото имам чувството, че това поставя ограничения… но песента е за Brent и хората като него …със силна воля, които отказват да се предадат и нищо не може да сломи духа им. Виждал съм този човек да е на дъното и преди, да се изправя и никога да не спира да се опитва да бъде по-добър. Надявам се всеки да усети нещо, когато слуша песента. Надявам се да ви накара да се почувствате така, сякаш можете да преминете през тухлена стена” – казва китаристът Zach Myers.

Shinedown наскоро получиха номинация за награда от „iHeartRadio“ за „Рок изпълнител на годината“, както и за „Рок песен на годината“ за хитовия рок сингъл #1 – „Planet Zero“. Групата също така обяви, че ще свири на „Blue Ridge Rock Festival“ на „Virginia International Raceway“ в Алтън, Вирджиния през септември. Очаквайте скоро още новини.

Признатият седми студиен албум на Shinedown – „Planet Zero“, продуциран от басиста на групата – Eric Bass, е вече наличен чрез Atlantic Records/Орфей Мюзик и дебютира в Топ 5 на класацията „Billboard 200“, както и в официалната класация за албуми в Обединеното кралство. Нареди се на #1 в шест други класации на „Billboard“, включително „Топ продажби на албум“ и в класации за рок, хард рок и алтернативни албуми. С песни като #1 рок хитовете "Planet Zero" и "Daylight", „Planet Zero“ смело се изправя срещу обществените сили, които поддържат разделението, като същевременно предлага възстановителен път напред чрез съпричастност и открит разговор, служейки като напомняне, че връзката между хората има най-голямо значение.

„Planet Zero“ е най-новото допълнение към чупещия рекорди каталог на Shinedown, който спечели на групата признание за техните актуални и уместни послания, които стоят в основата на оглавяващите класациите хитове, резониращи не само с тяхната глобална публика и рок общността, но и с публиката и културата ни като цяло. С повече от 6,5 милиарда глобални стриймвания, 19 първи места в класациите на радиостанциите с формат Active Rock, рекорд на Billboard за най-масовите рок хитове #1 досега (18), 15 платинени и златни сингъла, платинен или златен сертификат за всичките им албуми, бандата затвърди статута си на една от големите и далновидни сили в музиката.

Прочетете още