Най-продаваният рок албум за 2019 година в САЩ е "Fear Inoculum" на Tool

Най-продаваният рок албум за 2019 година в САЩ е
15 Януари 2020

Албумът "Fear Inoculum", с който емблематичната американска рок банда Tool се завърна шумно на музикалната сцена и чието заглавно парче направи рекорд в Billboard Hot 100 като се записа в историята като най-дългата песен, влезнала в класацията, стана най-продаваният рок албум за изминалата 2019-а година в САЩ. Това сочи годишният доклад на BuzzAngle Music. Според него петият студиен албум на алтърнатив метъл легендите е разпространен в 344 285 копия, което го нарежда на осма позиция в общата класация за музикалното потребление в САЩ.

Първите седем места в албумната статистика са заети от изпълнители от поп и ‎хип-хоп жанра - Taylor Swift, Billie Eilish, Jonas Brothers, Harry Styles, Lady Gaga, BTS и Post Malone.

В същото време момчетата от Лос Анджелис са на шеста позиция в категорията "най-добрите изпълнители", въз основа на продажбите на албуми изобщо, тъй като те са продали общо 603 716 копия. Това не е изненадващо, защото през изминалата година бандата качи цялата си дискография на дигитални платформи като всичките им предишни албуми попаднаха в Топ 20 на Billboard 200 в началото на август.

Източник: www.loudwire.com

Прочетете още