Концертът "Vax Live" събра над 300 млн. $ - Вижте как Foo Fighters и Brian Johnson изпълняват "Back in Black"

Концертът
10 Май 2021

Благотворителният концерт на "Global Citizen" за набиране на средства, който насочва вниманието към необходимостта от равноправие в поставянето на ваксини срещу COVID-19, събра 302 милиона долара, надхвърляйки поставената цел в кампанията на организацията. От "Global Citizen" съобщават, че на "Vax Live: The Concert to Reunite the World" са събрани средства за набавянето на над 26 милиона дози.

Selena Gomez беше водеща на шоуто, на което присъстваха няколко хиляди напълно ваксинирани участници. Те приветстваха изпълненията на Eddie Vedder, Foo Fighters заедно с гласа на AC/DC Brian Johnson, Jennifer Lopez и др. Президентът на САЩ, Joe Biden бе сред големите имена, участвали в инициативата. Sean Penn, Ben Affleck, Jimmy Kimmel и David Letterman се изявиха като специални гост-оратори. Събитието беше записано на 2 май на стадион SoFi в Ингълууд, Калифорния, и излъчено през уикенда от ABC, CNN, YouTube и др.

"Vax Live" беше едно от най-големите концертни събирания в Южна Калифорния, от началото на коронавирусната пандемия. Организаторите го нарекоха "първата мащабна музикална проява в страната за публика, отговаряща на изискванията за безопасност". Медийният персонал и служители на продукцията трябваше да покажат отрицателен тест за COVID-19, преди да влязат на стадиона.

А сега, вижте официално видео от концерта на класиката на AC/DC от 1980-а, "Back in Black" в изпълнение на Foo Fighters и Brian Johnson:

Прочетете още