Концертът в памет на Freddie Mercury от 1992г. с екслузивно излъчване в канала на Queen в YouTube

Концертът в памет на Freddie Mercury от 1992г. с екслузивно излъчване в канала на Queen в YouTube
15 Май 2020

Queen и Eagle Rock Entertainment си партнират с The Mercury Phoenix Trust за специалната YouTube премиера на концерта трибют от 1992г. в памет на легендарния Freddie Mercury. Инициативата за набиране на средства е в подкрепа на фонда за борба с COVID-19 към Световната Здравна Организация (СЗО).

Днес, 15-ти май, в 21 часа българско време в официалния канал на Queen в YouTube (www.youtube.com/queen), ще се състои специален стрийм на благотворителното събитие от 1992-ра като част от кампанията за борба с COVID-19. Концертът ще бъде достъпен за стрийминг в платформата 48 часа след премиерата си.

Концертът е записан на 20-ти април преди 28 години на емблематичния стадион Уембли пред публика от 72 хил. души и е гледан в цял свят от над 1 млрд. зрители. Събитието е посветено на вокалиста и фронтмен на Queen, Freddie Mercury, който загуби борбата със СПИН на 24-ти ноември 1991 г. Останалите членове на групата - Brian May, Roger Taylor и John Deacon, излизат на сцената заедно с някои от най-великите артисти на всички времена - David Bowie, George Michael, Annie Lennox, Elton John, Guns N’ Roses, Robert Plant, Metallica, Liza Minelli, Def Leppard, Seal, Roger Daltrey и много други. Концертът е последното мащабно събитие на бас китариста John Deacon на живо с Queen. Ето няколко кадъра от тогава:

Със събраните средства тогава стартира фондацията The Mercury Phoenix Trust. Доверието е основна част от наследството на Queen и Freddie и фондацията продължава да предоставя над 17 милиона паунда годишно на над 1000 проекта в 57 държави в продължаващата борба със СПИН - www.mercuryphoenixtrust.com.

Прочетете още