И David Coverdale продаде своя музикален каталог

И David Coverdale продаде своя музикален каталог
25 Януари 2022

Един от най-популярните и обичани гласове в рока, фронтменът и основател на иконите Whitesnake - David Coverdale е поредният музикант, продал каталога си. От компания Round Hill Music обявиха, че са придобили правата върху творчество му, включително и на отчисленията от авторски права. Стойността на сделката не посочва. В нея обаче освен хитови песни като „Here I Go Again“, „Crying in the Rain“, „Fool for your Loving“, „Is This Love“, „Still of the Night“, „Slow an’ Easy“, влизат и композиции като „Burn“ и „Stormbringer“, в които Coverdale има участие извън неговата група, а именно с легендарните Deep Purple, чийто вокалист е той в периода 1973 - 1976г.!

„Развълнуван съм да съобщя, че моят съществуващ каталог от произведения, както песни, така и основни записи, в които участвам повече от 50 години, сега е в изключително сигурни ръце. Очаквам с огромно нетърпение да работя заедно с Josh Gruss и всички в Round Hill, за да гарантирам наследството на съществуващите ми творби за бъдещите поколения.”, сподели в официално изявление David Coverdale.

Председателят на Round Hill Music Royalty Fund Limited, Trevor Bowen, също коментира: „David Coverdale е истинска рок икона. Като фронтмен на две от най-великите групи в света, Whitesnake и Deep Purple, той проправи пътека от началото на 70-те години. Неговото наследство и влияние върху поколения артисти, които го следват, не могат да бъдат подценени. Това, че ми е поверена работата на David, е гордост за Round Hill.”

В последно време много изпълнители продадоха правата върху творчеството си. Подобни сделки сключиха още Aerosmith, Bob Dylan, Tina Turner, Red Hot Chili Peppers, Neil Young, Bruce Springsteen, ZZ Top, Neil Young, Stevie Nicks, Mick Fleetwood, Motley Crue и редица други.

Прочетете още