Elton John, David Grohl и още звезди се включиха в благотворителен онлайн концерт от домовете си

Elton John, David Grohl и още звезди се включиха в благотворителен онлайн концерт от домовете си
31 Март 2020

Elton John, фронтменът на Foo Fighters David Grohl и вокалът на Green Day Billie Joe Armstrong - това са малка част от изпълнителите, които се включиха в инициативата "Концерт от хола за Америка" в подкрепа на борещите се с COVID-19 на първа линия. Едночасовото шоу беше излъчено по популярния американски тв канал Fox. Инициатор и своеобразен водещ на онлайн концерта беше легендата Elton John. Той представи шоуто със сърдечно послание към зрителите от уюта на дома си.

"Ето ни всички заедно вкъщи. Семейството и най-близките ви са до вас, моите също. Грижим се един за друг, правим каквото можем по време на тази криза.", сподели Elton John. "Има много мъка навън, несигурност и страх. Но нека ви кажа какво ще ни задържи заедно - всичко добро, което все още се случва на този свят. Това са лекарите, медицинските сестри и учените на предните линии. Тези хора са живото доказателство, че супергероите не носят пелерини.", каза той и допълни: "Надяваме се с малко забавление да нахраним и заредим душите ви. Заедно с приятели артисти ще ви изпеем няколко песни и ще изпратим любовта от нашите домове - до вашите."

Сред останалите участници са Mariah Carey, Alicia Keys, Lady Gaga, Backstreet Boys, Sam Smith, Camila Cabello, Billie Eilish, Shawn Mendes и Demi Lovato. С думи на съпричастност се включи и популярната водеща Ellen DeGeneres.

Това е и най-големият досега опит на известни музиканти да призоват да се помогне на медици, полицаи, пожарникари, лаборанти, учени и всички, които са на работа, докато останалите американци са призовани да си стоят вкъщи. Още няма официални данни колко са събраните средства, но над 1 милион долара бяха дарени само в първите 10 минути благодарение на Procter&Gamble и Fox Television, всяка от които преведе по половин милион.

Ето изпълненията на David Grohl и Billie Joe Armstrong:

Прочетете още