Aerosmith ще пеят на наградите Grammy

Aerosmith ще пеят на наградите Grammy
16 Януари 2020

Американските рокаджии Aerosmith, които през настоящата 2020 празнуват 50 години като група, са сред изпълнителите, които ще пеят на церемонията по връчване на наградите Grammy на 26-и януари в Лос Анджелис, съобщиха организаторите на събитието.

Steven Tyler и компания са четирикратни носители на Grammy, като са получили награди за песните "Janie's Got a Gun", "Livin 'On the Edge", "Crazy" и "Pink" и имат общо 14 номинации в миналото. В допълнение към участието си на 62-рата церемонията по връчването на престижните "Грамофончета", те също бяха избрани за Личност на годината на благотворителната фондацията MusiCares за своите значителни филантропски усилия и неоспоримото им въздействие върху историята на американската музика, като призът ще им бъде връчен на благотворителен концерт на 24 януари, два дни преди церемонията за наградите на Националната академия за звукозапис на САЩ.

Известно е, че Aerosmith подкрепят много благотворителни организации през годините, включително MusiCares. Steven Tyler основа и инициативата Janie’s Fund, която подкрепя младите жени, претърпели травмата от насилие и пренебрежение.

Прочетете още