AC/DC оглавиха британската класация за албуми с "POWER UP" и поставиха рекорд за 2020

AC/DC оглавиха британската класация за албуми с
20 Ноември 2020

Рок гигантите AC/DC превзеха върха на класация за албуми на Великобритания с "POWER UP" и поставиха рекорд за 2020! Да, точно така... Преди седмица, на 13 ноември (петък) легендарните австралийци зарадваха милионите си фенове по света, издавайки своя 17-и студиен албум и първи от 6 години насам, и дългоочакваната творба съвсем логично дебютира директно на първо място на Острова. Според официалната класация на Обединеното кралство, в премиерната седмица от изданието са продадени 62 000 копия, резултат, с който наелектризиращата рок колекция не само застава начело на чарта, но и поставя рекорд за най-успешен дебют от началото на 2020 г. досега, измествайки "DISCO" на Kylie Minogue, който реализира 55 000 бройки за първите седем дни.

По повод успеха, Angus Young, Brian Johnson, Cliff Williams, Stevie Young и Phil Rudd отправиха послание за благодарност към замесените в създаването на албума и своите верни фенове с думите: "Много благодарим на всички, които отделиха от своето време, усилия и творчество, за да стане "PWR/UP" №1! Също така, големи благодарности към всички наши фенове, стари и нови. Вие сте и винаги сте били нашето водещо вдъхновение."

"POWER UP" е четвъртият №1 албум на AC/DC в UK, след "Back In Black" (1980), "Black Ice" (2008) и "Iron Man 2" (soundtrack 2010).

Прочетете още