25-ият София филм фест - едновременно онлайн и в киносалони

25-ият София филм фест - едновременно онлайн и в киносалони
26 Февруари 2021

Адаптиран спрямо пандемичната ситуация, на "София филм фест" тази година филмите ще бъдат представени едновременно онлайн и в киносалони. Над 70 ленти ще бъдат налични на онлайн-платформата "Фестивал скоуп шифт". 

Близо 130 филма пък ще бъдат прожектирани в софийските киносалони. Акцентът ще е върху конкурсните програми, българските игрални и документални премиери, избрани филми от световната фестивална сцена, юбилейни програми, включващи шедьоври от световното кино на гостували в София режисьори, каза директорът на фестивала Стефан Китанов: 

"Тази година сме продготвили една изключителна програма. Тя включва както традиционните рубрики, които ние представяме в рамките на фестивала като международни конкурси, представяне на новото българско кино, селекция от много важни филми от изминалата година, които са имали успех на международни фестивали, така фестивалът тази година ще се вгледа в себе си и ще направи едно обобщение какво е направил през изминалите 25 години."

"София филм фест" ще се открие на 11-ти март в НДК с най-новия филм на Камен Калев - "Февруари" и ще продължи до края на март. Но нова порция филми организаторите обещават за септември, когато ще има специално издание на фестивала.

Прочетете още