Звездата на фламенкото Висенте Амиго с концерт в София на 27 септември

Звездата на фламенкото Висенте Амиго с концерт в София на 27 септември
11 Юли 2018

На 27 септември в Зала 1 на НДК с концерта Сърцето на Андалусия ще свири кралят на фламенкото, познатият като „Наследникът на Пако де Лусия“, носител на награда Грами, страстен последовател и личен приятел на Пако де Лусия - Висенте Амиго.

В годината, в която чества 30 години кариера, милиони фенове по цял свят, многобройни награди за фламенко и китара, харизматичният испанец идва у нас за първи път за магическото преживяване Сърцето на Андалусия. Концертът му в София е част от голямо световно турне, в което китаристът посещава и нашата страна успоредно с грандиозни спектакли в толкова престижни зали и дестинации като Concertgebouw Амстердам и Konzerthaus Виена.

Славата на виртуозния музикант, който живее и диша с фламенко, е с него още от малък. На тригодишна възраст Амиго вижда изпълнение на Пако де Лусия по телевизията, впечатлява се силно и това определя бъдещето му завинаги. След години двамата се засичат в шоуто „Легенди на китарата“ в компанията на други световни артисти като Боб Дилън, Кийт Ричардс, Стив Вай, Джо Сатриани и Джо Кокър и стават близки приятели. Толкова близки, че Висенте Амиго става кръстник на детето на Пако де Лусия, а Пако де Лусия – кръстник на сина на Амиго.

Висенте Амиго още от малък е определян от критиците като дете-чудо и естествено продължение на Пако де Лусия заради уникалния си мелодичен стил, но сам казва, че наистина добър ставаш с годините и фламенкото е само за пораснали: „Можеш да се научиш да свириш добре като дете, но за да разбереш какво е фламенко, имаш нужда от зрялост“. С над 600 концерта и над 600 хиляди продадени албума в цял свят, Амиго със сигурност вече разбира този горещ стил - познат е в цял свят като краля на фламенкото и признат от критиката като един от най-големите виртуози на планетата.

Билетите за концерта Сърцето на Андалусия на Висенте Амиго в Eventim и на касите на НДК.

Прочетете още