За първи път на голям екран QUEEN - “HUNGARIAN RHAPSODY” в Кино Арена на 14 февруари

За първи път на голям екран QUEEN - “HUNGARIAN RHAPSODY” в Кино Арена на 14 февруари
18 Януари 2018

Кино Арена и Радио 1 Rock представят за първи път на голям екран оригиналния концерт от 1986 г. QUEEN -  “HUNGARIAN RHAPSODY” на 14 февруари 2018 от 20:00 часа в PREMIUM и LUXE зали. Концертът включва специално подбрана селекция от документални кадри и е ремастериран във висока резолюция и впечатляващ 5.1 SURROUND звук.

Само в Кино Арена и само на 14 февруари 2018 г. от 20:00 часа зрителите ще могат да гледат легендарната рок банда QUEEN и да преживеят един незабравим техен концерт от 1986 г. в Будапеща! За първи път филмът се показва на голям екран и в дигитален вид заедно с 25-минутно въведение от документални кадри, проследяващи прочутите музиканти от историческото им участие в концерта Live Aid на 13 юли 1985 година до концерта в Будапеща през следващата година.

Като част от суперуспешното турне “Magic” през 1986 год., което ще се окаже последно за Фреди Меркюри, Queen за първи път имат възможност да изнесат концерт в Унгария. Три години преди падането на Берлинската стена, това е най-големият концерт, състоял се някога на „Непщадион“ в Будапеща и първият концерт на западна рок-група на стадион отвъд Желязната завеса. Събитието е толкова важно за унгарските власти и филмовата индустрия, че група от най-добрите кинодейци е събрана, за да го заснеме за поколенията.

Пред 80,000 екзалтирани фенове Queen изпълняват най-големите си хитове, сред които Bohemian Rhapsody, Crazy Little Thing Called Love, I Want To Break Free и We Are The Champions. Концертният филм е дигитално ремастериран и допълнен с документални кадри, които хвърлят допълнителна светлина върху събитията, довели до концерта в Будапеща. Съдържащо архивни кадри от репетициите и интервюта с членовете на групата, заснети по време на турнето (някои от които се показват за първи път), това впечатляващо въведение е създадено специално за реставрираното издание на филма.

„Щастливи сме, че почитателите на Queen по целия свят ще могат отново да изживеят този незабравим за групата момент. Ние знаехме, че концертът в Будапеща ще бъде уникален, но не сме предполагали, че ще се превърне в история. В цялото му ремастерирано дигитално величие концертът изглежда фантастично на голям екран, а документалните кадри съвършено допълват атмосферата на концерта. Това наистина беше изключителен период от историята на групата.“, споделят Брайън Мей и Роджър Тейлър.

Концертът включва:

TAVASZL SZÈL

ONE VISION

TIE YOUR MOTHER DOWN

IN THE LAP OF THE GODS

SEVEN SEAS OF RHYE

TEAR IT UP

A KIND OF MAGIC

UNDER PRESSURE

WHO WANTS TO LIVE FOREVER

I WANT TO BREAK FREE

NOW I’M HERE

LOVE OF MY LIFE

IS THIS THE WORLD WE CREATED?

TUTTI FRUTTI

BOHEMIAN RHAPSODY

HAMMER TO FALL

CRAZY LITTLE THING CALLED LOVE

RADIO GA GA

WE WILL ROCK YOU

FRIENDS WILL BE FRIENDS

WE ARE THE CHAMPIONS

GOD SAVE THE QUEEN

Прочетете още