Three Days Grace с рекорд в класацията на Billboard за Mainstream Rock Songs

Three Days Grace с рекорд в класацията на Billboard за Mainstream Rock Songs
12 Септември 2018

Three Days Grace, мултиплатинената канадска банда с над един милиард стрийминга в Spotify, пише история в музиката, след като сингълът им “Infra-Red” стана 14-ят номер едно в "Мейнстрийм рок чарта" на Billboard. С това постижение, групата надмина 20-годишния рекорд на легендите от Van Halen за най-много #1 сингли в класацията. Песента “Infra-Red" е част от последния албум на Three Days Grace, Outsider, шести студиен проект в дискографията им, който престоя пет последователни седмици в Топ 40 на класацията за албуми на Billboard - Top 200. В допълнение, “Infra-Red” е 15-ият номер едно сингъл на групата в чарта "Active Rock" на Mediabase. Вижте видеото към “Infra-Red”:

По повод рекорда, барабанистът на групата Нийл Сандерсън казва: “Ако някой ми беше казал, когато бяхме на 14 години и вдигахме просто шум в гаража на родителите ми, че някой ден ще държим рекорда за най-много #1 рок песни в Америка, щях да му кажа, че е абсолютно луд!! Този успех не е само наш. Искаме да благодарим на семействата ни, които ни подкрепят от първия ден, на рок радиата, които дават шанс на музиката ни до масовата публика, на нашия лейбъл и приятели в индустрията, които повярваха в нас и НАЙ-ВЕЧЕ на всичките ни лоялни фенове, които са с нас през всичките тези години".

Three Days Grace - постижения в класациите:

70 седмици на #1 в Billboard
66 седмици на #1 в Mediabase
5 последователни #1 сингли от 2012 – 2014 година: синглите "Chalk Outline", "The High Road, Misery Loves My Company, Painkiller, I Am Machine
В продължение на три последователни седмици - #1 сингли: 
2006 – 2007: Animal I Have Become, Pain, Never Too Late
2009 – 2019: Break, The Good Life, World So Cold

На 1 октомври започва турнето на Three Days Grace в Европа и Канада

Прочетете още